Zandstraal- inkijk- en warmtewerende folies

Zandstraal- inkijk- en warmtewerende folies

Zandstraalfolie

Zandstraalfolie combineert een hoge zichtwering met een hoge lichtdoorlaatbaarheid, zonder verlies aan licht en geeft het uitzicht gezandstraald of gematteerd te zijn. Het grote voordeel van deze folie is dat het kleven ervan veel goedkoper is dan het raam te laten zandstralen of verzuren.

Met een zandstraalfolie kan je grote kantoorruimtes met glas afscheiden van elkaar. Een zandstraalfolie is niet alleen functioneel (inkijkwering of lichtwering), maar ook decoratief.

Machinaal kunnen we uit deze glasfolie vormen, figuren, teksten, logo’s gesneden worden.

In de particuliere woning wordt de zandstraalfolie vaak gebruikt als alternatief voor (duurdere) glasgordijnen. De folie geeft op een sobere wijze uw glas een stijlvolle tijdloze uitstraling. Bovendien zijn de zandstraalfolies zeer onderhoudsvriendelijk en hebben ze een lange levensduur!

 

Spiegelfolie (inkijkwerend met onbeperkt zicht naar buiten)

De buitenkant van uw glas wordt een perfecte spiegel. De binnenkant behoudt zijn doorzichtigheid. U kan dus naar buiten blijven kijken, zij het met het effect van een lichtgetinte zonnebril.

Hou er wel rekening mee dat ’s avonds en ’s ochtends het spiegelend effect kan omkeren (wanneer er binnen meer licht is als buiten).  Dit is eventueel op te lossen door de lichtbron binnen te koppelen aan een lichtbron buiten.

Tijdens de kantooruren en daguren werkt de spiegelfolie perfect!

Aangezien het spiegelende effect kan omkeren, wordt aangeraden ’s avonds de spiegelende folie aan te vullen met lamellen, rolgordijn, rolluiken, enz.

De meeste spiegelende folies zijn meteen ook warmtewerend en lichtwerend, dus de ideale oplossing om het hinderlijke zonlicht op computerschermen tegen te houden.

Warmtewerende folie

Onze hoogwaardige zonwerende en warmtewerende folie  houd maar liefst tot 74 % (total solar energy rejected) tegen, afhankelijk van het gekozen type folie. Hierdoor verbetert niet alleen het woon- en werkklimaat. De gekleefde glasfolie vermindert ook het verbruik van luchtkoelsystemen. 

Deze folie houdt 99 % van de schadelijke uv-straling tegen. Dit heeft een positief effect op uitgestalde goederen en meubilair in de etalage of op kantoor. Verkleuring wordt tegengegaan.

De diverse door ons geplaatste raamfolies zorgen voor een hoger werkcomfort, door minder hinderlijke schittering van schadelijk zonlicht op onder andere computerschermen en televisieschermen.

Zowel bij u thuis als op kantoor kan dit het werk of het moment van rust aangenamer maken.

Deze raamfolie laat zich gemakkelijk onderhouden. Onderhoud met een zachte doek met een niet-bijtend of niet-schurend reinigingsmiddel is voldoende. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld lamellen, die vaak moeilijker te reinigen zijn
Het zicht naar buiten blijft behouden. Dit is een groot voordeel ten opzichte van screens, lamellen en buitenzonwering. Zeker voor de kantoorsector is dit een niet te onderschatten voordeel. Een volledig afgesloten ruimte, zonder zicht naar buiten, geeft vaak een “opgesloten gevoel”…